قبل أن نبدأ، كلمة منا
הפעילות מזמינה התבוננות שקטה, בחירה אישית, ורגע של חיבור לחוויות של המשתתפים מהשנה/התקופה שחלפה.
ما المطلوب؟
- כרטיסי תמונות, מילים וקטעי שיר בנושא סיום/פרידה
- גיליון גדול / נייר רצף
- טושים וכלי כתיבה
- מדבקות קטנות לסימון הזדהות
- מספרים ודבק
ماذا نُحضّر؟
אוספים מראש תמונות וטקסטים (ניתן להדפיס)
أهداف النشاط
- לאפשר התייחסות לשנה החולפת דרך דימויים, מילים וטקסטים
- לחזק תחושת שייכות דרך הזדהות עם תחושות וחוויות
- לסיים את השנה בחוויה מחברת
نصيحة للموجه:
אל תמהרו לתת פרשנות משלכם, אפשרו לכל מי שמעוניין להעביר את החוויה שלו ולפרש מה התכוון כשבחר להניח תמונה/טקסט מסויימים.
ماذا نفعل؟
השנה בשבילי…
פורסים את גיליון הנייר על הרצפה או על שולחן במרכז החדר, מפזרים מסביב את התמונות, המילים וקטעי השיר, מניחים את כלי הכתיבה והדבקים בסלסילות ומבקשים מהמשתתפים לבחור תמונה, מילה או שיר שמתחברים עבורם לאירועים, לדמויות ולחוויות מהשנה החולפת.
מזמינים את המשתתפים להדביק את מה שבחרו, להוסיף בכתב ידם מילים שעולות להם, ציורים שמשלימים עבורם את התמונה, כל דבר שיעזור להם לבטא “מה היתה עבורי השנה שחלפה…”
השנה שלנו…
לאחר שכל המשתתפים סיימו להניח ולהנכיח את “השנה שלהם” מאפשרים להם להתבונן בעבודה של חבריהם ולסמן בעזרת המדבקות עד כמה הם מזדהים עם מה שהניח (לסמן “לייק” …)
שיתופים לסיום
מאפשרים לכל המעוניין לשתף בתמונות/במילים שבחר, להסביר את בחירתו, לבדוק מי הזדהה עם מה שבחר להניח ולהתייחס גם למה שהניחו חבריו לקבוצה במידה ומזדהה או חולק על הדברים וכו’.